Η οικογένεια Αβραμίδη καλλιεργεί τα κτήματα της στο Φιλώτα του νομού Φλωρίνης από το 1940. Το 2016, ο Χρήστος, έχοντας αποφασίσει από καιρό οτι θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια των προγόνων του, δοκιμάζει μια νέα καλλιέργεια για τα δεδομένα της περιοχής, το αράπικο φιστίκι και ξεκινάει αμέσως τη σπορά στα κτήματα του. 

Έφτασε ο Οκτώβρης, και είναι η ώρα να μαζέψει την παραγωγή του. Δίχως μηχανήματα, δίχως εμπειρία, ξεκινά να ξεριζώνει τις φιστικιές με τα χέρια. Έπειτα πρέπει να ξεχωρίσει το βλαστό από τη ρίζα και να σακιάσει. Πάλι με τα χέρια.  

Μάζεψε 50 τσουβάλια με καρπούς. «Και τώρα τι να τα κάνω;» αναφώνησε. «Ας ψήσω μερικά να δω τι έφτιαξα» λέει. Βγαίνει το ταψί από το φούρνο ζεστό. Εκεί βρίσκεται όλη η οικογένεια μαζί με μερικούς γείτονες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να αγοράσουν τα ψημένα φιστίκια.  

Ήρθε ο Φεβρουάριος και είχε τελειώσει όλη παραγωγή του!

Σήμερα έχει δημιουργήσει ένα εργαστήριο επεξεργασίας του αράπικου φιστικιού με κύρια παραγωγική δραστηριότητα το παστέλι και την μπάρα, ενώ ταυτόχρονα παρασκευάζει διάφορες γεύσεις γλυκισμάτων με βάση το φυστικοβουτυρο.